0708723489 / 0768506379
info@logopedbolaget.se

Bildstöd för kommunikation och struktur

En bild säger mer än tusen ord!

Att kommunicera är en grundläggande mänsklig rättighet  – och kommunicera kan vi göra på många olika sätt! Ett sätt är med hjälp av bilder. Ett bildbaserat kommunikationssätt kan göra det möjligt för en person att bättre uppfatta och förstå talad kommunikation och även att kunna uttrycka sig. Det material du hittar hos oss underlättar och stimulerar båda dessa sidor av språket och kommunikationen.

Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt att komma igång med bildkommunikation. Därför är allt material vi säljer laminerat, klippt och försett med kardborrefästen och helt färdigt att användas när du får det! Försäljningen av Widgitbilder möjliggörs tack vare avtal med Symbolbruket. Vi har också ett avtal med Specialpedagogiska Skolmyndigheten vilket gör att vi kan sälja bilder med ritade tecken. 

Förutom vårt färdiga bildmaterial gör vi bildstöd utifrån dina önskemål. Hör av dig via kontaktformuläret eller ring oss så hjälper vi dig att omsätta din tanke till bild! 


Beställnings- och leveransvillkor:

När du beställer, var vänlig uppge:
Leveransadress, fakturaadress, mailadress dit faktura kan skickas och namn på de produkter du önskar beställa.  

Betalning sker mot faktura, som skickas via mail. Betalning 14 dagar netto. 
Beställningen skickas vanligtvis inom en vecka, vid undantag meddelas detta i samband med beställningen. Kostnad för porto tillkommer.

 


Kommunikationsstöd i lek

bildmaterial
Innehåll:

  • 3 lekkartor: billek, ballongspel, blåsa såpbubblor.
  • Leken ”kapten bestämmer” med löstagbara bilder, bra för er som använder PECS (övar turtagning, kommunikationsriktning och ordförråd).

Pris:  450 kr inkl. moms

Beställ via formuläret nedan:

 


Veckoschema och schemabilder

veckoschema
Veckoschema:

Pris: A4 120 kr inkl. moms
Pris: A3 150 kr inkl. moms

Schemabilder:
Pris: 3×3 cm = 40 bilder per ark – 100 kr inkl. moms

Pris: 4×4 cm = 24 bilder per ark – 100 kr inkl. moms
Pris: 5×5 cm = 15 bilder per ark – 100 kr inkl. moms

Fyll i Beställningsformulär veckoschema och maila till oss. 


Bilder i jojo

bilder i nyckelring materialBilder i jojo kan användas som kommunikationsstöd i övergång mellan olika aktiviteter eller som minnesstöd för att komma ihåg vad man ska ta med sig inför en viss aktivitet. Vi rekommenderar ett bildantal om max 15 för att den ska bli lätt att hantera i vardagen.

Pris: 179 kr inkl. moms

Fyll i Beställningsformulär bilder i jojo och maila till oss.

 

 


Kommunikationskartor – ämneskartor

bildkartorBildkartor går att använda i många situationer och kan användas både som alternativ eller komplement till det talade språket. När du som samtalspartner pekar på bilderna samtidigt som du pratar gör du talet mer konkret och hjälper till att hålla fokus på det ni pratar om. Bildkartorna kan användas av barn eller vuxna som har ett otydligt tal eller inte har något tal alls.
Kartorna kan också användas i samband med utlandsadoption. Barn som adopteras från utlandet går igenom något så unikt som ett språkbyte. Att byta modersmål är en spännande och utmanande process! Att använda bilder i kommunikationen kan bli en bra brygga mellan det gamla och det nya modersmålet. Kartorna kan du ha med dig och använda i barnets födelseland och de går självklart också bra att använda den första        tiden hemma.

 

 

Paketet innehåller 8 kartor inom områdena:
Resa
Äta
Toalett
Vardagsrutiner
Viktiga ord
Kläder
Mat
Multimedia

Pris: 595 kr inkl. moms

Beställ via formuläret nedan:


Tallriksunderlägg 

tallriksunderläggTallriksunderlägg är ett sätt att göra ordförrådet tillgängligt även i matsituationen.

Pris: 125 kr. inkl. moms

Beställ via formuläret nedan:

 

 

 

 

 

Har du andra idéer om material du önskar beställa är du välkommen att höra av dig! Kontakta oss så hjälper vi dig att utforma dina tankar i bilder!